„Baisusis“ euras jau čia

Euro monetaPrieš keletą dienų atėjo tas „baisusis“ euras, apie kurių baisybes kalbėjo visi kas netingi. Kaip nesupratau tada, taip nesuprantu ir dabar, kuo jis toks baisus. Vieniems atrodo, kad kainos pakilo ir tik kils, kiti mano, kad euras iš principo yra blogis žlugdantis Lietuvos vertybės, dar kiti iš viso apie sąmokslo teorijas kliedi. Normalu, nes tai pasikeitimas, o lietuviai ganėtinai konservatyvūs žmonės, kuriems net menkiausi pasikeitimai yra nemenkas iššūkis.

Keista, bet man priešingai – aš per pirmąją savaitę spėjau pajusti tiesioginę euro, kaip mūsų pagrindinės valiutos, naudą. Atsiskaitydamas už virtualias prekes nepermokėjau 10-20%, kaip būdavo įprasta dėl nepalankaus valiutų konvertavimo kurso, kurį taikė PayPal mokėjimų sistema. Be abejo tai tik smulkmė, kuri padeda sutaupyti gal vos ~10-20 € per metus, tačiau vis tiek maloniai nuteikia.

Kiek kalbėjau su vyresnio amžiaus artimaisiais, šis „baisuolis“ euras nei vienam neatnešė kažkokių rimtų sunkumų ar problemų, o ir baimės išankstinės nebuvo, tad gal tai irgi padėjo. Be to, nepažįstų nei vieno, kuris brovėsi į paštą, banką, stovėjo 2-3 valandas prie bankomato ar į prekybos centrą ėjo su 200 ar 500 litų kupiūra ir keitė ją į eurus. Matyt, mane supa tik sveiko proto žmonės.

Neprarasti sveiko proto palinkėsiu ir visiems Jums. Manau, tai puikus palinkėjimas šiais ožkos metais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.