2016 ant nosies

2016Ant nosies dar vieni Naujieji metai, šį kartą 2016-a jų versija. Nors ir banalu, tačiau gruodžio pabaiga puikus metas išsikelti tikslus kitiems metams. Tiesa, būtų gerai, jei pavyktų juos ir įgyvendinti, nes pernai išsikeltas tikslas išvykti į 12 išvykų pavyko tik iš dalies. Nepaisant to, kitiems metams keliu ir labai panašius tikslus:

  • 12 išvykų po Lietuvą, aplankant jau pažįstamas ar dar neregėtas mūsų šeimai vietas, stengiantis kuo daugiau dėmesio skirti kraštui, kuriame gyvename – Rytų Lietuvai.
  • Viena kelionė už Lietuvos ribų. Atrodo jau aišku, į kur ji bus, bet ką gali žinoti, kaip ims ir pasisuks viskas, o gal tą vieną papildys ir kokia dar viena, dar ir dar. Nors gal geriau ne, gana ir poros.
  • Daržas. Galvos skausmas ir tikslas – paversti tą suartą maždaug 5 arų žemės lopinėlį daržu, kuriame patogiai ir gal net gražiai augtų šeimos poreikius atitinkančios daržovės, nuo svogūnų iki pomidorų, nepamirštant ir krapų, kurių kaina nuo pusės lito šoko iki vieno euro turguje 🙂 Iš 4 arų Kalifornijoj šeima užaugina tiek derliaus, kiek dauguma Lietuvių nesugeba iš 15 ar dar daugiau, pažiūrėsim, ką galime mes.
  • Daržo gerybės pats laikas išmokti paversti ilgai stovinčiomis ir tinkamomis vartoti žiemą. Smulkmė, bet tai mano tikslas, padėsiantis gerinti ir finansinę padėtį, ir mažinti išmetamo maisto kiekį.
  • Hibridinės tuopos ar kiti greitai augantys medžiai domina jau kurį laiką. Bus puiku, jei pavyks gauti sodinukų ir praktiškai patikrinti, ar tikrai per 5 metus iš mažyčio sodinuko gali išaugti malkoms tinkantis medis.
  • Vasaros metu perkelti darbo vietą į lauką. Šiam tikslui reikia visai nedaug – mobilaus interneto ir elektros energijos šaltinio pavėsinėje prie namo. Šiais metais, ko gero, teks apsiriboti Jysk‘ine pavėsine ir 2015 paskubomis suręstu visai puikiu stalu, o elektrą bandysiu gaudyt iš saulės. Arba teks galvoti apie labai talpia baterija pasižyminti nešiojamą kompiuterį.
  • 4 web projektai. Kodėl keturi? Po vieną kiekvienam metų laikui – pavasariui, vasarai, rudeniui ir žiemai. Apie ką? Iš tiesų dar ir nežinau tikslai. Papildomos pajamos, įdomi veikla ir galbūt kas nors naujo ir įdomaus internete. Užuomazgos porai jau yra, tad belieka susiimt ir daryt.
  • Sudalyvauti bent viename bėgimo renginyje. Į 2015 metų Vilniaus maratoną buvau užsiregistravau paskutinę 2014 metų dieną, į 2016 nesiregistruoju ir netgi svarstau, jog bėgti reikėtų ne Vilniuje, o Kaune, Rygoje ar Taline (keista, bet Talino maratonas vyksta tą pačią dieną kaip ir Vilniaus).

Manau, po truputėlį tų tikslų tik daugės, vienus galbūt pakeis kiti, o tinklaraštyje daugiausiai dėmesio skirsiu 12 išvykų ir kitų kelionių aprašymams, nes tik šie tikslai, ko gero, įdomesni platesniam žmonių ratui nei aš ir mano šeima.

Tiems, kurie keliasi tikslus, rekomenduoju nepamiršti – kuo konkretesnis tikslas, tuo lengviau jo siekti. Pradėti sportuoti ar uždirbti daugiau – blogi tikslai, reikia pradėti sportuoti x kartų per savaitę, o uždirbti XX % daugiau nei dabar 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.